Livet med hästar…

Det har varit en tung höst på Västanby Gård.

Carter startade sin sista tävling för säsongen, en CCI 3* i Strzegom i Polen i mitten av oktober. Han fick personbästa i dressyren och genomförde den långa terrängen med stort mod och helt utan hinderfel. När han kom i mål hade fick han efter en stund ont i ett bakben och det tog någon vecka innan vi fick reda på var skadan satt. Hans högra bakknä hade skadats, troligen orsakad av ett slag vid ett hinder, och han opererades i mitten av november 2018. Prognosen är god även om han nu får ta det lite oplanerat lugnt i höst. Glädjande är att ekipaget tagits ut till Utmanartruppen i Landslaget 2019!

Cash drabbades i mitten av november av tarmvred och buköppnades på djursjukhus. Han hämtade sig snabbt och kom hem igen efter två veckor. Förhoppningsvis är han tillbaka i arbete igen i början av 2019.

Vår fina, goa treåring Hipzter (se tidigare hästar) visade hälta på sommarbetet och motvilja att röra sig vid arbete. En undersökning med röntgen visade det värsta tänkbara; en cysta i hovleden som inte gick att operera bort. Hipzter fick avsluta sina dagar i gräshagen hemma på gården i november 2018 och saknaden är stor.

Carat fortsätter att utvecklas fint och har startat sina första ”riktiga” tävlingar och han sköter sig utmärkt även om det kan vara lite läskigt i nya ridhus ibland när man inte är så gammal.